Vårt mål

Vi har som mål å redusere brunsnegelbestanden betraktelig. Sneglene er som ugress og er en uønsket art som utgjør en trussel mot plante- og dyreliv i vår fauna.

De spiser opp blomster og grønnsaker, og sprer bakterier som kan være farlig for dyr og mennesker.

Til tross for dette er vi opptatte av at sneglene skal avlives på humant vis, slik at de ikke lider. Glem salt, saks eller gift - den beste måten å avlive brunsneglene på er med kokende vann. Da dør de umiddelbart.

Klimaavtrykk

Vi vil at produktene skal være så miljøvennelige som mulig. Vår sneglefelle er produsert lokalt i Norge og vi bruker bærekraftige og norske materialer.

Den økologiske malten importeres fra Finland og emballasjen er laget av 80% resirkulert papp. Slik sikrer vi dere maksimal hageglede med nokså minimalt klimaavtrykk.

Gutta bak Groby

Gründerne har mye til felles. Tidligere arbeid har mettet de eventyrlystne hjertene med reiser til Afrika, Sør-Amerika, Nord-Amerika og til og med Antarktis. De har hatt lange karrierer på oljeplattformer – og det var forresten på Valhallfeltet i Nordsjøen at de sammen bestemte seg for å løse diverse verdensproblemer, slik som brunsnegleinvasjon.

Duoen trives ellers best hjemme i Florø og Valnesfjord. Det er forståelig med tanke på de ekstreme fulltidsjobbene. Bjarte finner du fortsatt på Valhall som kranfører, mens Brage jobber som mekaniker på Ula-plattformen.

Bjarte og Brage er naturligvis også to artige karer hver for seg:

Hils på Bjarte

Bjarte bruker sin hage til avkobling og har førstehåndserfaring med alle måtene brunsnegler kan ødelegge hagegleden han verdsetter så høyt.

Han tror det er god folkehelse i å bruke hagen som et fristed der vi kan nullstille oss etter hverdagens stress og jag. Det er i nemlig i rolige omgivelser hjemme i Florø at Bjarte finner roen.

Hils på Brage

Brage derimot forsker på hvordan han kan unngå kjedelig hagearbeid. I tradisjonell Reodor Felgen-ånd har han nemlig et eget verksted hvor det drives med kokkelering og manipulering av mekanisk utstyr.

Han har foreløpig ikke noe stort snegleproblem hjemme (bank i bordet), men lever seg godt inn i frustrasjonen de fleste nordmenn opplever.

Det som virkelig satt fyr på motivasjonen bak Groby-eventyret var da han leste om kålbønder som måtte legge ned driften etter 150 år, på grunn av disse gnafsende smådjevlene sneglene.